Блог

Блог мандрівника Україна

Як прорахувати вартість сплаву по річці в колі друзів!

Ви зібрались поїхати на 3 дні відпочити, Вас 7чоловік!

3 дні це 2 доби (уважно читайте умови прокату, де і за що, ви сплачуєте і скільки).

Отже вам потрібно плав засоби, можна організувати сплав на байдарках (каяки), або на катамарані. Кожен плав засіб має свої недоліки та свої переваги, це кому що до вподоби!

А тепер переходимо до розрахунків:

1) Плав засіб рахують за день ( умовно беремо 1000грн день катамаран на 7чоловік, або байдарку 400грн на 2 людей)

2) місця проживання намет, спальний мішок та килимок. Ці речі переважна більшість пунктів прокату рахує за добу. Намет 80грн/доб. 2-Х місний, тобто 40грн за 1 людину/нічь. Спальний мішок+килимок 35грн доба.

3) Мангал, казан ++++ решта ми не будемо рахувати, то все від власних потреб учасників і від наявності інвентарю в людей. Ці речі значно полегшують проживання та побут в похідних умовах.

4) Дорога займає левову частку всієї розхідної частини подорожі. Для цього є друзі, родичі, друзі-друзів, або офіційні перевізники.

5) Харчування ось тут головне! не попасти з великою кількістю продуктів які ви не будете їсти, або які не можливо майже нормально приготувати в похідних умовах. Краще звернутись за порадою до людей які цим займаються постійно. Чим більше нас, тим менше з нас! це правило діє тут як не де краще. Або покладаєтесь на свій досвід, та свою інтуїцію.

В середньому на 1 людину в день потрібно близько 3$ при групі від 10 осіб. (станом на 2016-2017рр.)

А тепер сам розрахунок.

1000 (катамаран в день) * 3 (дні) / 7 (осіб) = 430грн. за оренду катамарану за 3 дні з однієї людини.

35 (спальник з килимком) + 40 (намет) * 2 (доби) = 150 грн. оренда спальний мішок, килимок намет за 3 дні 2доби з однієї людини

150+430=580грн обладнання для сплаву з однієї людини за 3дні.

Розрахунок вартості дороги: рух автобуса Тернопіль-Коропець (початкова точка сплаву)-Тернопіль-Стінка (кінцева точка сплаву). Тернопіль-Коропець 100км, Коропець-Тернопіль 100км Тернопіль-Стінка 100км в загальному пробіг буса становить 300км * 10грн/км = 3000грн , 3000 / 7 = 430грн становить вартість проїзду на одного учасника в 2 сторони.

Харчування 80грн в день * 3 = 240грн

240+430+580=1250грн вам обійдеться сплав за 3 дні при групі 7 чоловік,

при групі 10 чоловік цей показник буде 240+580+300=1120грн за 3 дні.

 

При сплавах по карпатських річках система розрахунків зовсім інша!

 

https://www.neolit.net.ua/hire/

Схожі новини